מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 ביצה טרופה
- רבע כפית מלח
- רבע כוס מים קרים מאוד
- כף חמאה רכה מאוד או מומסת
- 2 בננות טריות חתוכות לפרוסות
- אפשר 1/2 קופסאת אננס חתוך לקוביות
סירופ מייפל או שוקולד
- אבקת קוקוס
- 1 קופסאת חלב ממותק
דרך הכנה
- לשים את מרכיבי הבצק לבצק רך גמיש ולא דביק.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה. טובלים הידיים בשמן ומלטפים את הכדורים. משהים לנוח כשעה לפחות.
- מרדדים כל כדור לעובי נייר להזהר שלא יקרע או ידבק למשטח.
- מכינים מחבת טיגון גדולה, מחממים ומניחים כפית חמאה ומושחים על כל המחבת.
- מניחים את עלה הבצק במחבת ומטגנים כ-20 שניות עד שמזהיב, מנמיכים את האש ואז מניחים במרכזו את הבננה, אננס, קוקוס ומעט סירופ מייפל או שוקולד.
- מקפלים את הבצק בצורת מעטפה- קודם הצדדים ואח"כ התחתית ובסוף את החלק העליון. הופכים את הבצק הממולא ומטגנים עוד קצת (לא חובה)
- מעבירים את הלוטי לצלחת הגשה, חותכים לריבועים ומזליפים מעל חלב מרוכז ואפשר עוד קצת סירופ מייפל או שוקולד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על התגובה