יום ראשון, 13 במרץ 2011

בננה לוטי - ישר מתאילנד

מרכיבים

לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כפית מלח
  • רבע כוס מים קרים מאוד
  • כף חמאה רכה מאוד או מומסת
למילוי:
  • 2 בננות טריות חתוכות לפרוסות
  • אפשר 1/2 קופסאת אננס חתוך לקוביות
  • בננה לוטיסירופ מייפל או שוקולד
  • אבקת קוקוס
  • 1 קופסאת חלב ממותק
דרך הכנה
  1. לשים את מרכיבי הבצק לבצק רך גמיש ולא דביק.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה. טובלים הידיים בשמן ומלטפים את הכדורים. משהים לנוח כשעה לפחות.
  3. מרדדים כל כדור לעובי נייר להזהר שלא יקרע או ידבק למשטח.
  4. מכינים מחבת טיגון גדולה, מחממים ומניחים כפית חמאה ומושחים על כל המחבת.
  5. מניחים את עלה הבצק במחבת ומטגנים כ-20 שניות עד שמזהיב, מנמיכים את האש ואז מניחים במרכזו את הבננה, אננס, קוקוס ומעט סירופ מייפל או שוקולד.
  6. מקפלים את הבצק בצורת מעטפה- קודם הצדדים ואח"כ התחתית ובסוף את החלק העליון. הופכים את הבצק הממולא ומטגנים עוד קצת (לא חובה)
  7. מעבירים את הלוטי לצלחת הגשה, חותכים לריבועים ומזליפים מעל חלב מרוכז ואפשר עוד קצת סירופ מייפל או שוקולד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על התגובה